Starka siffror från branschen i mars

Starka siffror från branschen i mars

När vi jämför mars 2021 mot förgående år, så innebär det att vi jämför med en bransch som precis stod inför alla prövningar som Corona förde med sig. Eftersom att mars-sifforna avser arbeten utföra i februari så hade ännu inga effekter hunnit inträffa 2020, och då var det rekord-siffor för en mars-månad.

2021 så noterar vi en RUT-bransch som är hela 10% större än den var året innan. Så vi ser att den positiva återhämtningen har fortsatt. Nästa månad kommer vi jämföra med en bransch som var pressad av Corona och då kommer vi troligtvis se en mycket stark tillväxt.

Vi har multiplicerat rutavdraget två gånger samt adderat 10% som schablon för övrigt såsom avgifter och material.

Hemstäd som fortsatt är den absolut största andelen av Rut-branschen har växt med knappa 5% i jämförelse med förgående år. Det är fortsatt en positiv trend och det är värt att notera att mars 2020 var en rejäl rekord-månad. Så 2021 har branschen inte bara återhämtat sig, utan fortsatt slå nya rekord! Hemstäd var en av de branscher som hade det vädligt tufft under våren 2020 så det ska bli otroligt spännande att se sifforna om en månad, när vi jämför april-siffrorna.

För övriga branscher noterar vi också positiva tongångar. Det är endast två branscher som vi noterar en nedgång i, det är reparation av vitvaror samt barnpassning. Reparation av vitvaror är tillbaka på 2019 års nivåer, medan barnpassning fortsätter ha det väldigt tufft.

Trädgård noterar en uppgång på ungefär 14% i jämförelse med förgående år. Flytt och IT-tjänster noterar båda två en uppgång med ca 37-38%! Det är verkligen de två snabbast växande branscherna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.